Sclipirea diamantelor

26 05 2010

Averi fabuloase, blesteme nesfarsite, intrigi politiste si sentimente amestecate din partea semenilor sunt atributele ce graviteaza dintotdeauna in jurul diamantelor.

Reci si fierbinti, albe sau albastre, mici si mari, condi-tie pentru logodna sau metoda de a ascunde venituri ilegale. Au cucerit inimi si au starnit revolte, s-au asezat pe pieptul regilor si au adus moartea posesorilor. Toti le dorim.

Din India in jurul lumii

Se crede ca primele diamante au fost descoperite si utilizate in India, fiind gasite in depunerile de aluviuni ale raurilor. Primele referiri la aceste pietre pretioase vin dintr-un text budist, Anguttara Nikaya, si un text scris in aceeasi perioada cu un alt document, sanscrit, Arthashastra, ambele datate in jur de 296 i.H. In scurt timp, diamantele au fost asociate cu notiunea de sacru si au inceput sa decoreze temple si statui ale zeilor locului, considerandu-se ca le vor atrage bunavointa si vor aduce noroc localnicilor. Diamantele colorate erau interzise diverselor caste, regele fiind singurul care – prin natura sa divina – avea permisiunea sa aiba diamante de toate culorile.

CITESTE RESTUL AICI

APASA PE LINCURILE DE MAI JOS TOTUL DESPRE DIAMANTE

*DIAMOND NEWS*DIAMOND VIDEO*DIAMOND MONDEN*

*EDUCATIE*PIETRE PRETIOASE*CARACTERISTICI*FOTOGRAFII*

*AUTORIZATII si AVIZE*DIAMANTE CELEBRE*INVESTITORI*

*IMPORT DIAMANTE*IMORT AUR*IMPORT LEMN DE TEK*

*DIAMOND SHOP*DIAMANTE ROMANOV*DIAMANTE BRUTE*


Actions

Information